Wat gebeurde er in de weken van 1 t/m 16 oktober in het buurtgebouw

buurthuis-jpgNaailes voor kinderen
Deze week ging de naailes voor kinderen van start. Het was een enorm succes.
Op de foto’s is te zien hoe serieus de kinderen en hun begeleider Meeuwtje bezig zijn.

Buiten de reguliere activiteiten waren er nog een paar zeer leuke extra activiteiten.

Kinderzwerfboek Station
Buurtgebouw HDK was even een “ Kinderzwerfboek Station”img_0417-1

Tijdens de kinderboekenweek van 5 t/m 16 oktober was het even een drukte van jewelste.
Kinderen van de Scholekster kwamen naar het Kinderzwerfboeken station. Ze hadden zelf boeken mee en mochten een zwerfboek uitzoeken. Een zwerfboek is een boek met een sticker dat een kind heeft uitgelezen en dan doneert.

 

Centraal Kamer Koor
Voorbereiding uitvoering van het Centraal Kamer Koor in de Oranjekerk m.m.v. Duo Van CampvanDelft: Saartje van Camp, cello en Sebastiaan van Delft, orgel/piano en Vocaal Kwartet Camerata. Algehele leiding: Leonard van Goudoever

Ter voorbereiding op deze uitvoering kwam het Centraal Kamer Koor een tweetal dagen oefenen in het buurtgebouw. Het ging heel goed, de akoestiek is fantastisch. Op het filmpje is dat goed te horen.

Nieuwe Keuken voor het buurtgebouw
We hebben van de Caransagroep helemaal voor niets een prachtige keuken gekregen.
Deze keuken is heel netjes uit een pand gehaald, we hoefden alleen nog maar voor te rijden met een busje! Fantastisch, we zijn hier erg blij mee.
Bij het uitladen waren er allerlei hulptroepen, de mannen van Combiwel (onze buren), JanAlbert, Pieter, Meeuw, Paulien en Saskia.
De keuken staat nu opgestapeld in het buurtgebouw en we gaan nu driftig op zoek naar hulp bij het plaatsen. Ben je handig, wil je graag mee doen laat het ons dan weten. We zijn iedere maandagavond van 19.00 – 20.00 uur in het buurtgebouw.
Kijk naar de foto’s hoeveel hulp we hebben gehad. Fantastisch!

Kijk woensdag 19 oktober weer op deze site. De niet reguliere activiteiten voor de komende weken staat er dan op. Het zijn er weer heel veel!

Heb je een leuk idee voor een activiteit of wil je iets doen binnen het buurtgebouw vul dan het contactformulier in. Doe mee en laat dit project slagen!